Nyopererad och inte så snabb...

Nu har det dock gått några dagar, opererades i måndags, och jag börjar komma igång lite. Man är fortfarande mer lik en sköldpadda när man tar sig fram, men det gör i alla fall inte ont hela tiden längre, bara ibland. Operationen gick annars bra och hjärtljuden låg mellan 146 och 160 de tre gånger vi fick lyssna. Jag tycker det låter som en tjej.

Cervixinsufficiens heter det enligt min nya kompis dr. Olofsson på specialistmödravården. 'Håller-inte-ihop' heter det på vanlig svenska. Så vad de har gjort är att sätta ett stygn och snört åt ett band runt min livmoderhals, som ett snöre runt en ballong ungefär. Detta ska alltså förhindra att den lilla krabaten gör en lika tidig entré som storebror gjorde. Det betyder också att jag är arbetsbefriad (sjukskriven) och ordinerad 'vila' och absolut ingen ansträngning från nu och resten av den förhoppningsvis soliga och härliga sommaren... livet kunde ju vara värre ;) .

Nu är bara dilemmat att få tiden att gå här på sofflocket. Jag fasar lite för att fastna i 'Hem till gården' och 90-tals repriser av 'Skilda världar', men det är väl oundvikligt.

0 kommentarer: