Blandad kompott

Ja det blir inte mycket bloggande när man inte är själv hemma. Carsten har varit hemma sedan i torsdags och vi har varit på IKEA, storstädat lägenheten, varit med Ciaran på två fotbollsträningar, shoppat på stan och lite annat.

Fotbollen går bra. I torsdags gick det jättebra. Ciaran var med hela tiden, stod på led och väntade på sin tur och lyssnade duktigt. I söndags gick det mindre bra. Det var en annan tränare som inte alls höll ihop gruppen lika bra, utan när Ciaran tröttnade på en aktivitet och började larva runt, så fick han bara hållas. Den andra tränaren är mycket bättre på att ge beröm och visa hur han ska göra så att han behåller intresset. Vi får se hur det går på torsdag.

På torsdag har jag också tid hos specialistmödravården för cerklage och livmodertappskontroll. Vi är 30 veckor i dag (går in i vecka 31 med andra ord) !! Idag är lite av en magisk gräns, nästa blir vecka 32 då de flesta bebisar som föds slipper syrgas helt. Enligt growingpeople.se så: "I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm. " :)

Imorgon ska jag på diabeteskliniken. Jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig av det besöket. Jag har försökt dra ner på socker och snabba kolhydrater, men det är inte lätt. Man tycker man äter bra men när man börjar bena ut hur mycker socker som finns i all mat blir man alldeles trött. Bara det att inte ha marmelad på mackan, hade man ju aldrig tänkt på innan att det skulle vara ohälsosamt - det är ju frukt och C-vitamin!

0 kommentarer: