Fotboll och IKEA

Igår var vi ju på fotboll om någon händelsevis har missat detta evenemang. Vi var supertaggade och super organiserade. Jag hämtade Ciaran 1 timme tidigare så att han skulle hinna med att sova en timme på eftermiddagen och äta middag innan vi åkte. Jag hade packat hans väska med de nya benskydden och strumporna och till och med fått ner en regnjacka i fall att, eftersom det regnade fram till vi skulle åka. Jag glömde nästan paraplyet och fick springa tillbaka (ok 'springa' är väl att överdriva i mitt tillstånd) upp för trapporna och hämta det. Men vi hade tur och det klarnade upp och solen sken i Bunkeflo.

Det var mycket barn. De delade in dem i 4 eller 5 grupper och i varje grupp var det nog 6-7 barn. De gjorde olika övningar och det var med blandat resultat som Ciaran deltog. Han har uppenbart svårt med koncentrationen och att lyssna på instruktioner - men det är ju en av anledningarna till att vi tror fotboll kommer vara bra för honom. Men när han förstod vad han skulle göra gick det jättebra och han hade inga problem att stå på led och vänta på sin tur t ex.

Sedan blev det drickapaus och genast sjönk min status från supermamma till sämsta mamman i världen när jag insåg att jag glömt hans vattenflaska hemma - och Ciaran insåg att han var enda ungen på planen som inte hade en! Det blev storböl och sedan ville han inte vara med. Jag fick istället använda de flitigt återkommande drickapauserna till pep talk och mutor. På vägen hem stannade vi på Statoil och köpte en festis.

Trots att nickningar verkar vara Ciarans grej, det var han väldigt duktig på, så lyckades han också göra några snygga mål på den assisterande tränarpappan.

Det var många små landslagsspelare på planen (och ett par Ronaldinhos). Ciaran är längst fram till vänster på bilden.

Idag har jag varit på IKEA och storshoppat till Maximilians skötbord. Inhandlade de snygga förvaringsboxarna som jag bloggade om förra veckan, krokar till sidorna, en skötbädd och två överdrag och lite annat. Det kommer bli supersnyggt!

Nu måste jag röra på mig igen. Ciaran ska åka till mormor denna helgen och jag måste plocka ihop lite kläder innan jag hämtar honom på dagis.

0 kommentarer: