Försäkringskassan

I början på juli fick jag ju ett brev med en kallelse till försäkringskassan för ett möte för att diskutera hur jag ska kunna komma tillbaka till arbete. Jag ringde upp handläggaren som var hyfsat ohyfsad och hade mycket svårt att förstå när jag försökte förklara att jag kommer inte bli 'frisk' jag kommer bli föräldraledig! Hon gav sig inte på att graviditet inte är en sjukdom och att jag ju blivit opererad för mitt tillstånd. Hon skulle i vilket fall begära in kompletterande uppgifter från min läkare men jag var fortfarande tvungen att infinna mig på Försäkringskassan på Södervärn den 13 augusti kl 10.

Jag försökte nå henne på telefon igen igår för att se om hon fått uppgifterna från min läkare och om jag fortfarande behövde komma på detta möte. Jag hade förberett mig på att åter igen prata med en tjurig, avig, envis försäkringskassehandläggare och skulle säga saker som 'Jag kommer inte kunna förklara detta annorlunda för dig på onsdag än vad jag gör just nu på telefon, och om inte du har bättre saker att göra med din tid så har i alla fall jag det'. Men jag fick naturligtvis inte tag på henne igår och skulle göra ett nytt försök idag...

Men se där hann jag inte :) ! Handläggaren ringde mig först och oj vad trevlig hon var nu! Hon hade fått sin kompletterande info från specialistmödravården och det var ju klart dumt och onödigt att jag skulle behöva komma på möte hos henne och hon i stort sett bad om ursäkt med 'ja läkaren hade ju skrivit väldigt lite på ditt sjukintyg men nu när jag fått mer information så är det klart att du inte ska behöva komma hit i onödan'.

Försäkringskassan får ändå ligga kvar på min Buuu! lista ett tag till för jag känner mig lite långsint i detta fallet ;) .

0 kommentarer: