Äpplen och päron

You say tomato, I say .... Det kan skilja mycket från en dag till en annan. Jag var hos vanliga barnmorskan idag - som uppenbarligen räknar på samma sätt som min räknare här i höger kolumnen och därför är jag 27+3 idag även om jag var 27+1 igår. Och jag vägde mig på samma våg som förra onsdagen och det slog på ett halvkilo jämfört med på specialistmödravården igår!! Så jag har inte alls gått upp 1.3kg utan snarare 700g på en vecka. Pust! Det betyder att om jag fortsätter öka i samma takt så hamnar jag närmare 19kg inte 27kg totalt vid eventuella 40 veckor. Det känns lite mer rimligt även om barnmorskan sa att det fortfarande var lite mycket - men det kan jag leva med.
Blodvärdet var dock fortfarande väldigt lågt :( hade inte rört sig sedan sist utan ligger kvar på 105 - så det blir dubbel dos järn och blodpudding och spenat till lunch varje dag (ja förmodligen haha! men dubbelt järn får det bli i vilket fall). SF måttet (magen) var 26 cm vilket var precis på mittenstrecket på kurvan och hjärtslagen var 140. Nästa gång är det glukosbelastning den 20/8.

Jag fick gå själv idag, fast Carsten jobbade hemma för att kunna följa med. Ciaran måste fått värmeslag igår för när Bolipompa började igår kväll var han alldeles simmig i ögonen och jättevarm. Snabbt framme med termometern registrerade vi 38.9 graders feber det blev till att stanna hemma från dagis idag. Imorse hade han 37.9 och nu i eftermiddags kändes han 'normal' igen. Just nu ligger han och sover eftermiddag och tar igen sig efter en jobbig natt medan jag tittar på OS-invigningen.

0 kommentarer: