Specialisten

Var på specialistmödravården idag. Vi fick göra ett test där de spänner fast 2 runda grunkor på magen med gummiband. Den ena mäter bebisens hjärtslag, den andra mäter sammandragningar och så får man en knapp i handen som man ska trycka på varje gång man känner bebisen röra sig. Sedan ligger man så i 10 minuter medan en maskin spottar ut en pappersremsa med en kurva på. NST hette det när jag var gravid med Ciaran (Non-stress test), men jag vet inte om det heter något annat här. Maximilian gick i varje fall in för att imponera och satte igång med att slå kullerbyttor och göra vågen, så jag fick trycka på knappen konstant. Allt såg bra ut. Hade några små sammandragningar som maskinen kände av mer än vad jag gjorde, men det var inte konstigt sa barnmorskan, med tanke på hur aktiv Maxi var.

Sedan var det dags för cervixmätning och cerklage kontroll. Även det såg riktigt bra ut. Livmodertappen var oförändrad denna gången också. 23 mm från yttre livmodermunnen upp till cerklaget och 18 mm från cerklaget in till bebisen (som för övrigt visade rumpan på ultraljudsskärmen). Så imponerande 41 mm sammanlagt :) . Däremot hyser jag inget större hopp att bakterieodlingen kommer tillbaka negativ, det har den ju inte gjort en enda gång hittills.

Blodsockret har varit riktigt bra idag också :)

Allt ser så himla bra ut att jag la mig själv överst på min topp lista. Om nu den eländiga foglossningen också bara ville ge sig.

0 kommentarer: