En apa, en råtta, en tiger och en drake

Det är vad vår familj består av enligt kinesisk astrologi. Det är lite kul för det stämmer ganska bra in på mig, Carsten och Ciaran och det kanske kan ge en liten idé om hurdan personlighet Maximilian kommer att ha.


Maximilian - Född i råttans år

Den kinesiska mytologin betecknar Råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga. En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar. Råttors svaghet är ofta direkt beroende av deras stora nyfikenhet och vilja att utforska allt omkring sig. Deras äventyrlighet leder ofta till snabba affärer och stora risker. Råttor anses vara mycket vältaliga och talangfulla inom diverse områden, men saker i deras närhet sker ofta för fort och med liten eftertanke. De sätter ofta allting på spel i livet, både i kärlekslivet och i finansiella delar av tillvaron. En Råtta anses samtidigt vara en obotligt romantisk varelse som aldrig kunde hålla sig till samma partner livet ut, utan ofta hade affärer utanför äktenskapet. Ofta leder Råttors snabba livsstil till att de är rädda för att förlora vänner, kärlekspartners eller pengar, och de kan därför uppfattas som oseriösa. Råttan är som mest charmerande och optimistisk strax före midnatt i väntan på den nya dagen.

Ciaran - Född i apans år

Mental och fysisk aktivitet, som ligger på gränsen till hyperaktivitet, är grunden i Apans tillvaro. Denna aktivitet i samband med en stark osjälviskhet är vad som definierar Apan i den Kinesiska mytologins ögon. Skämtsamma upptåg, "practical jokes" och andra skojiga tilltag dominerar Apans tid, men att alltid avge så här mycket energi kan leda till mano-depressiva tankar. Apor är ofta mycket väl omtyckta av sin bekantskapskrets då de alltid skämtar med en vilja att göra allting bättre som grund.Apan kan aldrig sitta stilla, utan de gör vad de behagar och lägger alltid näsan i blöt. Nästan aldrig leder Apans näsvishet till konfrontationer med andra människor, utan snarare leder det till goda skratt och andra positiva effekter. Apor har en förkärlek till att liva upp sin omgivning, så därför väljer de att utföra sina upptåg när de som är i närheten verkar nedstämda, som till exempel en sen höstkväll.

Carsten - Född i tigerns år

Tigrar är kanske de mest talangfulla av alla de tolv djuren. Men med stor talang kommer också mindre bra sidor fram tydligare. Trots att de anser sig själva som stora ledare, vilket de också ofta passar till, så tar de sig aldrig tid till att fundera på hur de uppfattas av sina medmänniskor. Tigrar känner sig ofta hotade på många olika plan samtidigt, överallt utom i hemmet som är deras enda trygghet i tillvaron.Tiger-människor hungrar efter makt, styrka och uppmärksamhet. Detta innebär inte att de alltid är egoistiska, tvärtom så engagerar de sig ofta i allmänhetens intressen, men aldrig utan att de själva kan dra fördel av det. Som ledare är Tigrar idealiska. De har stor personlig karisma och pondus och söker sig därför ofta till yrken där de kan få den uppmärksamhet de tycker sig förtjäna. Att vinna är mer viktigt än hur man vinner och på så sätt kan Tigern ofta hamna i trubbel.Tigrar gillar den tidiga våren allra bäst.

Jag - Född i drakens år

Drakar representerar allt som är cykliskt och magiskt i den kinesiska mytologin. Drak-människor troddes vara exotiska och besitta magiska krafter och en stor intuitiv förståelse för de allra flesta situationer. Till skillnad mot den västerländska draken ansågs drakar av kineserna vara vänliga och hjälpsamma, även om deras intuition inte alltid leder dem rätt. Då de förlitar sig mycket på sin intuition kan de uppfattas av sin omgivning som ometodiska och ologiska.Under ytan kan Drakar vara mycket osäkra på sin egen kapacitet och de skapar därför ofta fasader av olika slag. De klär sig ofta överdådigt vackert för att invagga sig sjäva i en sorts säkerhet. Många gånger lider de av en total brist på verklighetsuppfattning och deras ungdomliga entusiasm påverkar Drakar att ofta och gärna inleda nya bekantskaper och förhållanden. På grund av att Drakar har ett stort lager överskottsenergi stannar de aldrig upp och begrundar sin situation, utan de fortsätter allt som oftast utan eftertankar och funderingar med vad de än tar sig till. Drakar föredrar tidiga morgnar och att vakna upp till en ny dag.

0 kommentarer: