Specialisten update

Jag var hos specialisten idag. För första gången har det skett en förändring. Cervix mätte idag 32mm, alltså 1 cm kortare än sist, och man såg en V formad öppning på insidan, men inga hinnor buktade ner. Det är fortfarande ca 7 mm kvar ner till cerklaget.
Doktorn sa att jag får komma om 4 veckor och ta bort cerklaget i vecka 37+ (jag frågade om det där med v 36 eller 37 men han sa att 37 är 'bäst' enligt hans erfarenhet)... men när jag gick därifrån och tänkte lite närmre på det så kom jag på att om 4 veckor är jag ju så gott som 38 veckor (37+6). Jag fick däremot ingen tid nu, utan de skulle skicka hem en kallelse. Jag får väl vänta och se när det blir och ringa dem och säga till om jag känner att det känns för sent.

Han förklarade hur det går till att ta bort stygnet. De gör det på förlossningen och man får sniffa lustgas samtidigt - för uppenbarligen för det rejält ont och man ska vara beredd med smärtstillande när man kommer hem sedan.

Positivt dock verkar som om Maximilian snurrat runt och nu låg med huvudet neråt, men han kan ju fortfarande snurra ett par varv till om han vill.

0 kommentarer: