Största nyheten förtjänar eget inlägg

Den största nyheten från förra veckan förtjänar ett egen inlägg. I torsdags vände sig Maximilian för första gången från mage till rygg! Och jag var snabbt framme med videokameran när jag märkte att det var på gång, så jag fick hela vändningen på film medan mormor hejade på. Det var ju väldigt roligt att kunna visa pappa, som var på jobbet och annars hade missat alltihop. Efter att första vändningen kommit (efter att ha jobbat hårt i 3-4 minuter) rullade han runt två gånger till samma dag utan minsta ansträngning.

I fredagskväll vände han sig även från rygg till mage, men kom inte riktigt helt runt med hela kroppen och hade nog lite fördel av att mamma och pappa också låg i sängen och hejade på och det blev lite nedförsbacke.

Men det är fantastiskt att se vilka framsteg han gjort bara sista veckan. Han pratar och babblar som bara den. Han tycker nu mer också att det inte alls är lika hemskt att ligga på mage utan ligger gärna och försöker komma upp på fötterna med gumpen i vädret. Han vill inte sitta bakåtlutad utan ska sitta upp rak i ryggen även om det är lite vingligt och det dröjer nog inte jättelänge till han kan sitta själv. Vilket ju, till mammas lättnad, gjort att flintisfläcken i nacken har vuxit tillbaka igen. Han är också nyfiken och intresserad av sina leksaker. Han vänder och vrider och tuggar på dem och håller dem i ena handen och skakar dem för han har kommit på att de då gör ljud ifrån sig.

Allt detta har exploderat på bara några dagar och det är helt fantastiskt att få vara med och upptäcka världen igen genom Maxis ögon.

0 kommentarer: