Babyhår, babysim och BVC

Jag har kommit på varför det kallas "babyhår". Det har inte med luggen på en bebis att göra utan syftar på när man har en bebis som rycker en i håret tills luggen är helt söndersliten och man till sist bara har de där små fjunen kvar, som står rakt upp.

Igår började jag och Maximilian på babysim. Jättekul tyckte vi båda två. Det var 6 små knattar i ungefär samma storlek, som badade med sina mammor och en morfar. Vi sjöng och plaskade och hoppade och simmade. Maxi var lite återhållsam i början, det var lite läskigt med alla nya människor, men emot slutet av halvtimmen simmade han efter bollar och hoppade från kanten och ingen kunde någonsin se att han var nybörjare (vi har ju egentligen missat en hel termin).

Ciaran går på världens coolaste dagis. Igår var de på utflykt till en gästande cirkus och tittade på djuren. De var borta hela dagen från kl 9 till kl 14. De hade sett kameler och getter och hästar och en harkrank! Tänka sig!

Idag har vi redan hunnit med en tur till BVC för 10 månaderskoll. Maxi väger 8840gram, nästan ett kilo mer än på förra kontrollen, och är 72,5cm lång. Allt såg bra ut men de tycker att huvudomfånget är lite på den större kanten. Han har ju fina proportioner, inget fel på fontanellen eller något annat konstigt med huvudet, så det kanske bara är lite stort. För säkerhets skull ska de följa upp med en mätning igen om ett par månader.

Vi avslutade vår tripp till stan med en sväng på Triangeln och en 11-fika på MacDonalds. Nu är vi hemma och ska äta lite lunch innan vi beger oss ut på en liten fotoexpedition/cykeltur.

0 kommentarer: