Tur man inte livnär sig på bloggen

Då hade vi både svultit ihjäl och blivit vräkta vid det här laget ;-).

Nu har vi avverkat första veckan tillbaka på jobb och dagis för pappa och storebror. Jag och lillebror har åter fått roa oss på egen hand. Att börja dagis igen har gått lite si och så. Det är ju nytt dagis igen. Tredje dagiset på ett halvår om man ska se på det krasst, och det märktes på Ciaran att det blivit lite för mycket omställningar. Vi flyttade ju från gamla dagiset i april, började tillfälligt på "fel" avdelning på nya dagiset i maj och fick gå en månad, sedan var det sommarlov och nu har han alltså börjat på den avdelning han ska gå på framöver. Jag tror att om han bara kommer in i det hela så kommer han trivas jättebra, men denna veckan har det varit gråt och bråk varje morgon över att behöva gå dit och han har sagt att han hellre vill gå på den tillfälliga avdelningen. Skillnaden är att den nya avdelningen är en Naturförskola. Det är bara 4-5 åringar i gruppen och de är ute varje dag så mycket de kan. De går på utflykter, håller på med idrott och äter så ofta de kan sin lunch ute. Allt som Ciaran älskar att göra, men det är klart inte lätt att hantera så många förändringar på så kort tid. Så här i efter hand kanske det var dumt att låta honom gå den där tillfälliga månaden, men det kändes inte heller rätt för honom att behöva vara hemma från april till augusti utan att kunna leka med andra barn.

Men vi har börjat spela ett "spel" som jag tycker har funkat riktigt bra. Jag fick idén från Supernanny (ni vet, på TV) och printade ut spelplanen från Supernanny.com . Sedan färglade jag och laminerade den och hängde upp på väggen.



Det funkar som så att när man är duktig, lyssnar på mamma och pappa, äter upp sin mat eller går och lägger sig på kvällen utan att tjafsa etc så får man flytta sin gubbe framåt på spelplanen. Spelplanen går från 1 till 10 och när man kommer till 10 får man ett pris. Man kan bara gå framåt på spelplanen, man kan alltså inte förlora redan tjänade poäng, däremot kan man ju stå still och inte komma någon vart om man inte uppför sig ordentligt. Priset får man själv bestämma innan start (inom rimliga gränser förstås) och det kan vara att få spela dataspel, gå till lekplatsen, äta glass till efterrätt eller om man vill ha en speciell leksak är varje 10:a värd 10 kr. På detta sätt lyckades Ciaran denna veckan spara ihop till en radiostyrd BMW X5 Monstertruck! Hela familjen var högtidligen på Jula igår så att han kunde inhandla sin monstertruck med egenhändigt tjänade pengar. Han var så stolt!





En annan stor händelse som inträffat under min bloggfrånvaro är att Maximilian har börjat ställa sig upp med hjälp av möbler.


Han har också blivit jättemobil på golvet och tar sig fram som en pil. Rätt som det är har han försvunnit och får man leta efter honom bakom möbler eller ute i hallen. Så härom dagen var det bara att bege sig till Ikea och inhandla grindar, lådstoppar och annan bebissäkerhetsutrustning. Det har också börjat poppa upp tänder. Denna stackars lille kille får visst inte en tand i taget utan de kommer 4 och 4! Han fick ju både nere och uppe framtänderna nästan samtidigt och nu kommer de 4 bredvid på en och samma gång. Där nere har de precis brutit igenom och där uppe är de synbart på väg.


Och imorgon börjar jag och Maximilian på babysim :-)

0 kommentarer: