Besök och kalas

Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Vi har haft mamma på besök i veckan och det var riktigt kul och mysigt att få umgås med henne lite på hemmaplan. I onsdags sightseeade vi runt halva Skåne. Vi körde först till Ystad och fikade och shoppade lite, sedan fortsatte vi till Österlen och Glimmingehus där vi åt lunch och spenderade ytterligare ett par timmar. Därefter körde vi tillbaka genom Ystad, vidare kustvägen förbi Smygehuk (där Sverige tar slut), Trelleborg och med ett stopp på ett litet bärnstensmuseum innan vi nådde Höllviken där vi åt middag innan vi styrde norrut mot Malmö igen. En heldags utflykt och vi var rejält trötta när vi kom hem.

I torsdags hade vi uppföljning på specialistmödravården. Allt såg förvånansvärt bra ut :). Livmoderhalsen var till och med 0.3cm längre än sist! Det känns bra så här mitt i de mest nervösa veckorna. Nu dröjer det till 7/8 innan jag har kontroll igen och sedan barnmorskan dagen efter den 8/8. Jag har ju försökt varva besöken var 14e dag, men pga semestertider har de nu hamnat precis dagarna efter varandra.

I fredags var vi en heldag på Folkets Park. Ciaran åkte massor med karuseller och vi var till och med inne på terrariet och såg allt från ormar och sköldpaddor till apor, fladdermöss och papegojor. Mamma vann en jättechokladkaka på chokladhjulet på första försöket och Ciaran vann en pingvin. Förutom en liten regnskur som passerade medan vi gick runt på terrariet så var det en väldigt lyckad dag.

Lördag var stora dagen för Corina och Martins hemliga 25 årskalas. Vi hade siktat in oss på regn men det blev överraskande fint väder och allt kunde genomföras enligt planerna på Limhamnsfältet och avslutades med imroviserad middag och 'barba-paj' hemma hos Corina och Martin. Cornelia hade gjort ett kanonjobb med att arrangera det hela och presenten som var en mord mysterie weekend på slott i Stockholm med tågresa tur och retur. Väldigt lyckat och uppskattat.

Idag har vi tagit det lugnt och bara varit en sväng på Ikea. Vi har ändrat oss vad gäller skötbord och kommer troligen köpa skötbordet 'Sniglar' (obehandlat enkel variant) för 249kr istället och 'pimpa' det själva. Det är ett projekt jag ser fram emot :) . Men nu ska jag gå och borsta tänderna så jag får uppdatera inköpsönskelistan imorgon.

0 kommentarer: