Slö lördag, saknar lillemannen

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Vi var en sväng på Ribban och solade lite, sedan åkte vi till Ica Maxi och handlade och resten av eftermiddagen tog vi det lugnt hemma. Vi tinade kräftor (morfar-fiskade från förra sommaren) och gjorde couscous sallad och diskuterade var vi vill/kan tänka oss bo. Vi ska titta på ännu ett radhus i Klagshamn i morgon. Det är 3:e radhuset i samma område som vi tittar på. Det är egentligen bara 2 problem med dessa radhus - nr 1 att de inte är någon fantastiskt bra investering, speciellt inte i dagens nedåt trend. De är väl ingen dålig investering heller men man kan nog inte räkna med någon större vinst vid försäljning inom de närmsta 5 åren. Och nr 2 att det ligger lite off. Det finns en liten servicebutik och det finns skolor och dagis, men annars ingenting. Barnvänligt så det förslår med lekpark direkt utanför tomten, men inte lika vuxenvänligt med tanke på att det är lite isolerat jämfört med centrala Malmö som vi är vana vid.

Fördelarna är bland annat att det ju är ett radhus, med en liten trädgård, en uteplats och som sagt en lekpark som man har uppsikt över från uteplatsen. Där finns allt annat vi har på vår 'måste-ha' lista så som både badkar och dusch, tvätt och tork och hiss behövs ju inte ens för det är bara att kliva ur bilen på den egna uppfarten och går 5 steg så står man i hallen. Månadskostnaden blir ju dyrare än vad vi har idag men vi får 27 kvadratmeter till och de 4:or och 5:or vi har tittat på i stan har varit ännu dyrare och behövt stora renoveringar. Radhuset är byggt 2004 så alla eventuella renoveringar är ju frivilliga och rent estetiska. Hade jag fått välja hade jag gärna bytt ut handfaten och badkaret i badrummen och satt in en duschdörr istället för draperi i duschen t ex, eftersom allt är standardtråkigt, men de är helkaklade och fräscha. Rostfria vitvaror i köket hade ju varit najs också och eventuellt nya luckor, bänkskiva, blandare ;) ... Ok jag kan ju få drömma lite...

Ciaran är fortfarande hos mormor och kommer inte hem förrän på tisdag. Jag saknar honom enormt mycket, men han har så roligt att han inte ens hinner prata med oss när vi ringer. Han har bland annat denna veckan åkt tåg, fiskat, gungat och hjälpt till att gjuta betong för att förstärka mormors damm. På tisdag kommer han som sagt hem och har mormor med sig på besök i några dagar. Det ska bli kul!

Imorgon är vi bjudna på 35 års kalas hos Jonas. Det ska också bli kul eftersom vi inte har varit hos dem ännu sedan de flyttade i December!

0 kommentarer: