Helgens bravader

Vilken hektisk vecka och vilken trevlig helg vi har haft. Förra veckan blev ju mest kaos av våra planer när vi fick rycka in och vara barnvakt åt Minna som fick en lillasyster, men vi lyckades organisera oss till slut och helgen blev jättelyckad. Vi köpte utemöbler på Ilva och gjorde ett superklipp och sparade många tusenlappar som vi kan ha skoj för i sommar istället. Vi är så löjligt nöjda med vårt inköp, som ju faktiskt blev lite i panik eftersom vi skulle få kompisar från både Jönköping och Kristianstad på besök och då måste man ju ha något att sitta på. Bordet har några skönhetsfläckar på benen som gjorde att det var rejält prissänkt och stolarna fick vi nedsatta 40% för att de skulle gå på rea dagen efter. Och det är helt klart ett av de snyggaste trädgårdsset vi tittade på.



Det blev ett väldigt lyckat besök. Ciaran tyckte det var jättekul med tre tjejer mellan 1½ och 6 år att leka med, och tjejerna tyckte det var jättekul att leka med Maximilian också. Vi vuxna satt ute till kl halv 3 på natten och pratade och drack vin och grogg (ja de andra då, som inte ammar) och hade enormt trevligt. Jag ser redan fram emot nästa gång vi träffas och att få äta kräftor hemma hos Johan och Lotta i Jönköping.

Efter att gästerna åkt hem i lördags åkte vi till sjukhuset och hälsade på Corina, Martin och nya lilla bebisen. Minna var på barnkalas, så henne träffade vi inte. Lilla bebben hade fått flytta från BB till barninfektion eftersom hon har lite utslag som de ville kolla extra på. Troligen är det inget annat än vanliga hormonplitor, men de ville ju vara säkra och det är ju mycket trevligare att ligga på barninfektion än BB, kan ju jag intyga som legat på båda ställena själv under senaste året. På BB måste man ju dela rum och har ingen TV på rummet och man får inte ta emot besök på rummet utan man får rulla ut bebisen i korridoren och möta besökarna utanför. Men förhoppningsvis kommer hela familjen få åka hem idag (måndag) och det är ju helt klart bäst.

Lördagkvällen spenderade vi på 41 årskalas i Skivarp. Det blev ingen sen kväll dock, eftersom vi alla var trötta efter föregående kväll. Det var jättespännande att höra Carola prata om sitt nya företag hon är i färd med att starta. Vi fick se de blivande lokalerna och planerna för hur det kommer bli. Det låter jättekul och jag hoppas verkligen det tar ordentlig fart. Smyg in på Carolabloggen och se om hon skriver något mer om hur det utvecklar sig.

Så till sist igår hade Ciaran bestämt att han skulle åka till mormor och det var inte mycket idé att säga emot. Så vi ringde och bestämde träff med mamma och mormor i Markaryd för en trevlig fika och sedan åkte Ciaran alltså på sommarlov till mormor och kommer vara borta i två veckor. Ruskigt länge tycker ju jag och mitt stackars mammahjärta, men jag kommer nog sakna honom betydligt mer än vad han kommer sakna mig. De ska åka på High Chaparall och Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och en massa annat kul. Han ska ju också en vecka till morfar senare i sommar.

De förutspådde regn och rusk och dåligt väder hela veckan, men än skiner solen här och himlen är blå. Jag får väl passa på att gå ut och njuta så länge det går.

0 kommentarer: